Thursday, November 2, 2023

Halloween

Tüüpiline Halloweeni tänavamelu: lapsed, koerad, täiskasvanud, kõik kostüümis.



Umbes pool meie kambast
Maja eelmisest elust😱
Halloweenil käisime traditsioonilisel sõprade üritusel. Tore üle pika aja kokku saada ja veintsi õltsi konsumeerides lobiseda. Võtsin kaasa paar karpi oma kanuuretke puhul avastatud musta kärbse leotist, mis kõigile meeldis. Ilm oli päris külm, mul oma fleecest haikala kostüümis hea soe tänaval jalutada ja inimeste väljapanekuid uudistada.

Kaasa tahab haikalasuppi teha
Veintsi pakuti sealt kus igal aastal, pidin ettevaatlik olema, et mitte tekitada punaseid plekke valgele rinnaesisele. Maja, kus 25 aasta eest elasime on arhidektuuri mälestisena maha jäetud, linn ei andnud uutele omenikele luba renoveerida ega ka maha võtta. Nüüd näeb välja nagu ehtne kummitustemaja.


Oktoobris 17 jooksu, 124.5km keskmise tempoga 4:36 min/km. Kuu lõpus tuli köha kallale, jätsin lausa neli päeva järjest vahele. Kahtlustasin tütrelt saadud korontsi aga ilmselt ikka tavaline külmetus, sest uuesti rajale minnes tempo ei langenud, polnud ka erilise väsimise märke. Kui minu vanuses seitse kilti alla 32 poole mindi joosta ei saa ju miskit hullu tõbe olla. Kiireim 5K 22:33, 10K 47:11 ja kilomeeter 4:04, parim keskmine tempo 4:27 min/km. Süstaga korra järvel 17.5 km 4:03:31 ajaga, umbes 4.3 km/h. Jalutasin väljas 70 kilti ja sõitsin rattaga vaid 10 km.

3 comments:

  1. Huvitav et Kanadas pole selle päeva suhtes alaväärsuskompleksi. Ikkagi USAst pärit stuff ju:)

    Eestis on küll iga aasta kuulda wannabe-intelligentide hädaldamist, et Halloween hävitab meie süva-ugri kultuuri.

    Venemaa riigiduumas üritatakse seda päeva kinni mätsida kohalikuks "Õudsete lugude päevaks". Et oleks ikka patriootlik:)

    Punahiinas Shanghais kasutasid inimesed Halloweeni et passiivselt protestida. Kandes kahemõttelist tähendust omavaid kostüüme.

    Youtubes "Shanghai Halloween 2023".

    P.S. Su elu paistab kadestamisväärselt mõnna:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vaevalt selliste asjadega erilist põhimõttesügavust üles näidatakse, peaasi et pulli saab. Küsisin "targalt mehelt taskus" Halloweeni päritolu kohta infi - vastus oli nii huvitav ja informatiivne, et teen eraldi postituse. Algselt on tegu Keldi Samhaini festivaliga, mis kirjelduse põhjal otsustades sarnaneb teataval määral meie jaanitulega :D

      No ega elu nii mõnna ka ole kui paistab, aga mis neist tumedamatest hetkedest ikka jagada, ega ma populaarsust taga aja :P

      Delete
    2. Ma ei arva, et Kanada peab midagi tundma, sest see komme ei pärine üldsegi USAst. Algupäraselt ikka Euroopast tulnud, täpsemalt kusagilt Briti kuningriigi aladelt. USA ja Kanada selle kõrval on seda omamoodi edasi arendanud ainult. Ikka nii, et kaupmehed võimalikult palju tulu saaksid.

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!