Friday, June 7, 2024

Jänks

Siin ta on, zoomitud ja suures plaanis
Peitepilt: kus on jänkupoeg???
Hommiksel jooksuringil jäi silma tee peal äärekivi kõrval istuv prullakas hiir. Edasi joostes mõtlesin, et pole nii suurte kõrvadega isendit enne näinud, äkki mõistsin - jänesepoeg ilmselt. Veerand tundi hiljem teisel möödumisel oli tegelane ikka samas kohas, päris kindlasti pisike jänku. Polnud end liigutanudki, aga nii nad vist pidid olemagi väikesest peast. Lihtsalt rohu sees liikumatult peidus, lõhna ka pole, kiskjad ei leia kergelt üles. Käisin kodus dushi all ja hakkasin kohvi peale panema aga ikka oli jänks meeles. Ähh pekki, kohv kannatab oodata, lähen vaatan kuidas jänku on. Hüppasin ratta selga, viie mindiga kohal. Ta ikka nii pisike, esimene moment ei näinudki, aga siis sain aru, endiselt passib liikumatult samas kohas. Autod sõidavad mööda, inimesed jalutavad koertega, kuid tema kükitab seal liikumatult.


Kõigepealt tegin pildi kaugelt ja siis astusin lähemale parema kvaliteediga foto saamiseks. Loomake üritas kangekaelselt jätta muljet, et teda pole olemas - puhas meelepete. Sain mitu head võtet õige lähedalt suures plaanis. Otsustasin ta tee pealt rohule utsitada, jääb veel auto alla. Käsi päris ligi pannes hakkas pisike värisema ja tegi mingit imelikku häält. Üritas veits hüpelda, kuid nii pisike, ei osanud veel õieti. Mitte et midagi viga oleks olnud, lihtsalt liiga koba alles. Äärekivist igatahes omal jõul üles ei saanud. Kätega kahelt poolt lähenedes sain pihud alla ja aitasin tegelase murule, jänks koperdas puu taha varju. Filmisin lühikese video, siingi lihtsalt nuuskis ja piiksus veidi. Mis ikka, koju ei saa viia, kass paneb nahka. Loodetavasti ema leiab ta üles ja kui mitte eks on põhjus miks jänestel aastas mitu pesakonda järelkasvu kindlustamiseks.

2 comments:

  1. Arvata võib, et mõni elukas peletas ta tema [kodusest võpsikust] sinna ja ta ei oska tänava ääres enda eluga midagi peale hakata. Loodetavasti oskas ta vähemalt lagedalt ära liikuda. Magus suutäis igale möödajooksjale :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tütar küsis miks ma koju ei toonud. No ei saanud ju, emajänks pärast otsib lolliks ja tegelt kes nii beebiga oskaks tegeleda ja mis pärast saab kui suureks kasvab?

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!