Sunday, June 30, 2024

Palavus!!!

Nagu eelmises postituses mainitud oli organism reedel täitsa töökorras. Lubas selle aasta kõige kuumemat ilma, seega otsustasin suvila heinaniitmise edasi lükata. Üle 30 kraadises palavuses oleks füüsilise töö tegemine enda piinamine, mida mulle ei meeldi harrastada. Samas ei tahtnud ka keldris jahedas tervet päeva viita, mererand tundus päris hea mõte. Helistasin vanale sõbrale, too oli hea meelega valmis Õismäelt Vääna tulema. Randa sõites krabasime poest mõned külmad joogid ja jäätised, mina autojuhist karsklasena piirdusin suure Värska veega, söögipoolise eest oli sõber juba muretsenud.

Hea, et Väänas oma suvila, ei pea hullu hinda parkimise eest maksma. Jalutamist küll alla kildi aga kuumus tahtis tappa, randa jõudes kargasime kohe merre. Vesi värskendavalt jahe või 20 kraadi ringis pigem lihtsalt jahedam kui õhk - auto termomeeter näitas juba +35C. Ega rannas suurt muud teha saanud kui mere ja päevituslina vahet käia. Veest väljas kuivas nahk 10 mindiga, veel 10 ja hakkas liiga palav, tagasi ligunema. Tuul hakkas kah tasapisi tõusma ja ajas laine üles. Rahvast oli muidugi murdu, eriti rannatee lähedal, tuletas meelde Pärnu randa parematel päevadel. Keeleliselt kostis üllatavalt palju mitteeesti keelt, nii slaavi kui romaani päritolu. 

Juunis jooksin varakult 100K "normi" täis kuna oli karta, et vähemalt esialgu puhkusel Eestis olles pole aega või viitsimist. Hästi tegin, sest viimase 10 päeva jooksul sain vaid korra, viimasel päeval, rajale. Jooksu kilte kogunes 15 korraga 114, jalutamist 41 ja rattal 100 kilti. Sammude hulk 437168 (14572 päevas). Kolm jooksu üle kümne kildi otsad, keskmine tempo 4:39 min/km. Kiireim 5K 22:28 (jälle ühe kümpsi viimased 5 kilti). Kiireim 10K 46:12, aasta parim ja kõigi aegade kolmas tulemus ning kilomeeter 4:04. Parim keskmine tempo 4:32 min/km. Huvitav fakt, et kiireim kümps 46:12 oli 11 kildi esimesed kümme - kui mõõtnuks 2-11 km saaks kümne kildi ajaks isikliku rekordi 45:22 (esimene kilt oli 4:58 ja viimane 11's 4:08 mis näitab, et päris viimast välja ei pannud, varu peaks olema).

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!