Saturday, June 8, 2024

Reisikihk

Yosemite rahvuspargis

Igavlen kodus ja vesistan suud tütre reisupilte vaadates. Ta sõitis USA's ringi ja käis Californias mitmes rahvuspargis matkamas. Mul muidugi tuli hirmus kadedus ja reisukihk peale. Nii palju kohti on maailmas, kus tahaks käia aga aega ja kambajõmme pole piisavalt. Kõike ei jõua üles lugeda, küll ehk olulisemad piirkonnad: USA lääneranniku mäed ja rahvuspargid, Uus-Meremaa, Kanada põhjaosa ja Labrador ja Newfoundland, Island, Galapagos, Antarktika, ... jne ... Hea kui ühe aastas jõuaks ette võtta. Paraku tööl käies jääb aega napiks aga päris penskariea peale ei riski ka lükata. Millised oleks teie unistuste reisusihtkohad?

Yosemite ülemine juga, pea kilt tõusu
Oli vaja üle piirde ronida,
et emmet hirmutada

6 comments:

  1. Loodusmatkad - vaikus ja rahu, eemal massidest (kuigi jah, neid kohti jääb üha vähemaks). Sel aastal auto- ja loodusmatk Austria Alpides. Järgmine aasta jätkan Šveitsi poole peal. Itaalia Dolomiidid. Kõike korraga ei saa. Šotimaa piir, mis käib vastu Inglismaa piiri, väikesed saared.

    Kui nimekirjast rääkida siis seal on veel Mehhiko ja Kuuba ;) näpuotsaga USA paar osariiki ja Kanada järvistu piirkond. Jaapan - pikk saar põhjast-lõunasse - valiku tegemine on keeruline, kus käia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Euroopas olen suht vähe ringi käinud, kuni Kanadas elan on mõistlik siinsed kohad üle vaadata, eks Euroopat jõuab väisata penskarina. Nii Mehhiko kui Kuuba on väärt käia, olen mõlemas sukeldumispuhkusel viibinud. Kahe kange ülevaade neist kohtadest päris hea. Jaapan väga äge, seal tasub kindlasti mitme nädala shinkansenpass (rongi) võtta. Järvistu on üllatavalt sarnane Eesti ja Skandinaaviaga - geoloogia ja pinnavormide poolest.

      Delete
  2. Miks ma tasasel savipõrandal pean elama ja järvepõhju vahtima??? Vanad naljad Eesti "mägede" kohta tulid meelde :D Missugused ilusad mäed aga Su postist täna vastu vaatavad, ja neil kasvavad alati VÄGA põnevad taimed! Minu unistuste reisisihtkoht just Su tytre piltide pealt vastu vaatabki! Väga äkilised ja köiega sportronimist nõudvad mäed mind ei eruta, matkamine peab suhteliselt mugav meelelahutus olema ikkagi... Muide, sellessamas riigis (USA siis, onjä, rõhuva enamuse minu lemmikmuusika kodumaa) on veel päris palju imelisi kohti, mida kylastada, näiteks pillipoed. Eesti omadest, ja mis kitarridesse puutub, siis ka EU omadest, ei pääse ei pillide mudelivalikute ega põnevate puitude pakkumise poolest mitte ykski ligigi. On ringi vaadatud juba aastaid, käidu Riias missioonil, kuulatud laste reisimuljeid nt Varssavis ja Vilniuses kohatud pillipoodidest (no kõik võtavad põmst samadelt EUsse sissetoojatelt) ja arvan, et selles elus enam põnevaid pille ei leia :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taimed on põnevad, sealsamas kandis ju tohutu suured puud! Loomariik veel ägedam: karud, hundid, puumad, ... ilusa värvilise mao korjas laps raja kõrvalt üles, saatis mulle pildi - osutus ohutuks kingsnake'ks.

      Delete
  3. Jaapan, Uus Meremaa, Assoorid, Island, Austraalia.

    ReplyDelete
  4. Unistuste reisisihtkoht oli Argentina, see sai täidetud :) Vb kunagi uuesti, just mägedesse. Mäed meeldivad, aga samas ausalt tunnistades on tasane maa matkamiseks mõnusam. Mulle tuli juba seda üle piirde pilti vaadates värin sisse, kuigi otseselt kõrgust ei karda, küll aga usalda inimese loodut ega iseennast kõrgustes, näiteks igasugused sillad või nende piirded, rõduääred, klaasist põrandad jms, iseendaga on see, et äkki astun valesti vms (erandina on lennukisõit, seda ei karda).

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!