Friday, July 21, 2023

Kasarmu

Päevapilt: Tondi kasarmud

Tondi kasarmud. Üle tüki aja nägin lähemalt. Ei tea, mida spetsid ütlevad aga mulle meeldib nende arhidektuur. Uskumatu, et vaid osa korda tehtud ja kasutuses, enamus varemeis. Kellele need kuuluvad ja kuidas küll pole omaniku poolt korda tehtud? Koht ju igati hea. Originaalsel kujul kasutamiseks tänapäeva tingimustes pole mõtekas, küll saaks kommertsiaalsel eesmärgil või eksklusiivse kortermajana teenima panna. 

Põhjuseks, miks sinnakanti sattusime - kaasbloggeriga kohtumine. Väga tore oli (vähemalt minu arust), tundsin end kuidagi vabalt nagu vana tuttavaga suheldes. Vist liiga vabalt, kaasa noomis, et muudkui lobisesin ja ei lasknud teistel rääkida🤒 - tal muidugi õigus nagu tavaliselt. Ära pean märkima võõrustajate iseäranis hea kastme, mis riisi ja kanatükkidega oivaliselt kokku sobis. Isegi lapsed ja kass ei võõristanud .

Enne päeval tegin veidi luksepa tööd, üritasin vanemate ukselinki ja lukku parandada. Parasjagu keeruline ja tülikas, nõukaaegse süsteemi asendamine kippus kole keeruliseks minema, polnud terasukse ava suurendamiseks vajalikke tööriistu kaasas. Lõpuks parandasin haamriga tagudes (alati töötav vene värgi puhul) vana lukusüdamiku, ajutiselt käib, kuid siiski vaja uus korralik panna.

2 comments:

  1. Osades ongi loft-tüüpi korterid, kunagi sisustusajakirjas oli juttu
    https://kodus.ee/artikkel/erakordne-kodu-loft-kasarmus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Normaalne! Minu arust jube äge välimus ehitistel!

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!