Monday, July 24, 2023

Puuviljad

Päevapilt: Kollased Hiiu munaploomid veel rohelised

Tänane päev oli hull, õieti küll öö ja päev. Eile õhtul saun noorte sugulastega, saunatasime ja jõime õltsi kella üheni. Mina küll hakkasin üheteist paiku pipardama, sest äratus kell neli hommikul, väljasõit viis, selleks ajaks ei tohi lõhnasid juures olla. Kui eelmine öö magasin kui beebi siis nüüd ei tulnudki und. Pole varem juhtunud, et öö magamata jääb. Hommikuse uimasuse ajas nii kange kohv kui sünnipäevalapse üles laulmine. Üllataval kombel saime 2 min enne viit minema ehkki jõudsin isegi viilu suus sulavat torti alla kugistada.

Pealinnas pidin üheksaks olema kokkusaamisel ametimeestega - jõudsin ilusti. Ajad on muutunud, Võrust saab Tallinna alla 3 tunni isegi minu autoga ja kiirusepiiranguid järgides. Kohtumisel käidud sõitsin koju ja kukkusin voodisse - uni ikka ei tulnud. Uuesti üles ning võtsin järgijäänud asjatoimetused käsile. Veelkord linnaosa valitsusse. Lõpuks kella kolmeks paberimajandus aetud nii kaugele kui võimalik. Nüüd jääb üle vaid oodata ja loota ... lisaks paarile kokkusaamisele.

Otsustasin õhtu endale võtta ja uhasin rattaga suvilasse. Vastutuul enamus teest, niigi olin väsinud. Poest veits valmistoitu, suitsukeelt, leiba, saiakesi ja metspähkli- leiva jogurt, mis üliheaks osutus - soovitan kõigile, kes liigset magusust taga ei aja! Nagistasin pooled keelelõigud leivakäärikutega rüübates "suveõlut" kõrvale. Randa minnes hakkas kark kiiva kiskuma, puhkasin pingil, hea et magama ei jäänud. Kodus avastasin lisaks valminud mustsõstardele umbrohtu mattunud vaarikate otsast hulga suuri ja küpseid marju - pugisin kere täis. Ja ongi aeg põõnama sättida.

2 comments:

  1. Oo see jogurt on siis tagasi! See on jah jube hea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Valik jälle suurenenud. Tahaks paljusid proovida aga tagasi hoiab mõte, et äkki uus pole nii hea, parem juba vana ja kindlalt hea peale minna.

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!