Sunday, July 16, 2023

Tulnuka munad

Päevapilt: Tulnuka munad
Teine öö suvilas, super mõnus ja rahulik kui välja arvata ületee naabri aeg-ajalt kriiskavad pärdikud. Ma tõepoolest pole kuulnud nii palju karjuvaid ja hädaldavaid pisilasi. Õnneks pole nad pideval kohapeal. Hommikujooks, ujumine, hommikukohv ja saiakesed. Õhtul otsapidi lõkkesse jäetud palk suitses ikka veel. Pidin teda kohendama, et liiga hoogsalt põlema ei sütiks. Ei tea kas öö läbi kestnud kuumusest või lihtsalt oli õige aeg, aga lõkkeäärse istepalgi all olid tulnuka munad. Ei-ei, mitte need rippuvad, ikka need munetavad, aga mine sa tea😝 Sellised ehtsad limased, mina katsuda küll ei julgenud. Vaadake ise ja andke hinnang millega võiks päriselt tegu olla ... seened äkki???
Oivalised vaarikad!

Ilm oli tõepoolest palavavõitu, miskit energiamahukat ei viitsinud teha. Koristasin veidi suvila tubasid ja kööki. Pioneeri pliidi (vanemad inimesed teavad, millega tegu) kõrval viimased 15 aastat vedelenud halgude hunniku vedasin garaazhi alla puuriita. Vähemalt need mis koos seisid, mitmed nimelt koide poolt vahepeal tolmuks jahvatatud. Mõttetu sütituseks varutud aastate jagu ajalehti läks sama teed. Saagisin paar pikemat palki pooleks, jupid otstest pikupidi poolikust palgijupist rõdulauakese alla jalgadeks.

Koju jõudes avastasin, et maasikad ja eriti vaarikad vahepeal valmis saanud. Mõnedel vartel sihuke kuhi marju, iga hetk murdumas. Kuna õhtul ähvardas vihma, korjasin kibekähku mustikate peale mõned peotäied vanematele viimiseks. Osa liiga küpsed korjamiseks, läksid näpu vahel plögaks kuid maitsesid see-eest oivaliselt. Õhtu möödus vanade korteris pisiremondi tähe all.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!