Friday, July 28, 2023

Korilus

Päevapilt: Kui ise seenele ei lähe
tuleb 🍄 sinu juurde😁
Korjasin aias ainsalt mustsõstrapõõsalt kahe küüslauguleivaämbri jagu marju, okstele jätsin veel ämbrijagu maiustamiseks. Kirssidega oli hulka lihtsam ja vähem ajakulukas ämbrit täis saada. Nüüdseks on kirsid tumepunased, varre küljest lahti ja lausa magusakad. Patt oleks puu otsa jätta lihtsalt maha pudenemiseks. See aasta isegi linnud ei tunne erilist huvi. 

Suurim üllatus oli kirsse korjates maas mingi pruuni ketta nägemine. Seen ja päris pirakas sealjuures. Lähemal uurimisel määratlesin lambatatikaks. Tähelepanelikumalt ringi vahtides leidsin veel neli pisemat ja ühe piraka. Toast toodud noaga vars läbi lõigatud võis tõdeda, et ussid polnud pisemaile ligi pääsenud, suurtelgi vaid paar auku jalas.

Loomulikult rändasid seened pannile, kaasa abil ja juhendusel sain induktsioonplaadil äsja IKEA'st ostetud panni kasutamise selgeks. Seenesoust hapukoore ja tilliga sobis oivaliselt ahjukartulite ning Rakvere lihapallidega, mis oluliselt maitsvamad kui IKEA omad. 

2 comments:

  1. Juba kahest puravikust saab arvestatava lõuna :)
    Tatikad on head, aga jah, neid kulub veidi rohkem!

    ReplyDelete
  2. Väga suured lähevad pehmeks, pole enam päris see. Täna nägin seenesõprade grupis pilti Lääne-Virumaa seenelkäigust - hullult kukekaid!

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!