Thursday, January 4, 2024

Jõhker külm

Praegu kell 7 hommikul on akna taga -23C, toas õnneks veidi soojem. Olen siin soojuspumpasid abistanud kamina ja saunaahju kütmisega, muidu lähevad elektriarved räigeks. Pagana hea, et isa omal ajal soojustusega kokku ei hoidnud, pani seintesse 30 senti klaasvilla ja korralikud pakettaknad. Soojuspumbad kaotavad oma kasuteguri kusagil -15C välistemperatuuri ringis, funktsioneerides sooja pakkumise seisukohast kui elektriradiaatorid. Hea, et suvel sai suvilast küttepuid vedada, naabri eelmise aasta ehitusülejääkidest lauaotsad kuluvad ka marjaks ära. Olen aasta esimesed kolm päeva vaatamata krõbedale külmale metsas jalutamas käinud. Esmaspäeval jäi Harku metsas ja Nõmmel mitmeid suusatajaid silma, tekitasid endalegi isu.

Päike õige madalal keset päeva
Meenus, et isa ostis kümmekond aastat tagasi murdmaasuusad, millega mõned korrad isegi Nõmmel suusatamas käis. Vaatasin ringi ja leidsingi need garaazhist, suht heas konditsioonis teised. 190'sed Järvinenid, kepid ka😜 aga saapaid polnud kusagil. Neist poleks ilmselt suurt kasu, sest isa jalg 44 ehk number väiksem kui mul. Murdmaa koha pealt olen täielik võhik, ei osanud otsustada kas tegu uisu või klassika suuskadega. Pikkuse põhjal võiks arvata, et ehk äkki kombod, sidemed NNN, kand seisab kenasti soones paigal. Kui tahaks proovida peaksin leidma kusagilt sobivad saapad suurusega 45. Netis on odavama otsa omad 60 euri kanti. Korralikku täis varustust ei raatsi paariks korraks proovimiseks osta.

 

4 comments:

  1. Nõmmel ju suusalaenutus ka :)

    ReplyDelete
  2. Tahtsin ka soovitada, et Trummi spordikeskuse laenutusest saab ka ainult saapaid laenata, oli mingi 2-3 eurot. Sealsed rajad on Harku metsa omadega ühendatud suusatunneli kaudu, nii et väga mugav.

    ReplyDelete
  3. Vähemalt meie kandis on lisaks -22°-le jäle tuul, mis isegi elukutselise metsatöövarustuse sees hetkega käed-jalad valutama paneb. Aga suusariietus on suhteliselt õhuke...

    ReplyDelete
  4. Tänud hea nõu eest, saapa laenutus on hea mõte!

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!