Uus kohvitegemise meetod ja tops 35ml Presidentti Gold, 250ml vesi Kangus muidugi maitse asi |
Hommikul esimese asjana kohvimasina remontimisega ei viitsi kuidagi tegelema hakata. Õnneks on kaasa, kes soovitas mõne aasta eest mulle kingitud (tunnen häbi) Lõuna-Ameerika päritolu kohvinõristuskotti proovida. See oli pikalt kasutamata seisnud, sest laisa inimesena ei viitsi isegi kohvi nimel palju vaeva näha - elu peab olema lihtne ja mugav. Riidest kotikesega tuleb liiga palju vaeva näha, natuke parem lõpptulemus ei õigusta ennast - nii ma igatahes arvasin. Häda ajab härja kaevu, kallasin kohvipuru filtrist ümber riidekotikesse ja panin vee keema. Kaasa pakkus, et kui juba kohvi valmistamisel uus meetod, miks mitte ka uut tassi kasutada.
Mobla äpi ekraanipilt |
Minu jaoks on Emberi Tarktopsi kõige olulisem omadus võime säilitada soovitud temperatuuri sisseehitatud patarei abil ühe laadimisega poolteist tundi ilma laadimisalusel hoidmata. Nii kaua keegi tassi kohvi niikuinii ei joo, maksimaalselt pool tundi, peale seda kaovad kohvil nii aroom kui maitse.
Teooria eksam edukalt läbitud oli aeg asuda eksperimenteerima. Kohvipuru koguse jätsin samaks, mis kohvimasinas, filterkohvi jahvatus - suht peen. Riidekott tuli eelnevalt märjaks teha, et kuum vesi liiga kiiresti läbi ei nõrguks, muidu ei jõua kohvist maitset ja värvi välja imeda. Kallasin pea keeva vett kannust väikese nirena filtrikotti, kulus oma poolteist minutit, enne kui tops enam-vähem täis sai. Mobla hoiatas, et kohv liiga kuum, peab veits ootama enne kui jahtub "õige" temperatuurini. Olin ta seadistanud soovitatust veidi kõrgemaks 62.5C peale, sest mulle üldiselt meeldib kuumapoolne jook. Paari minuti pärast kostis ping ja tuli teade mobla ekraanile: "Sinu kohv on valmis, naudi!"
Esimese paari katsetuse põhjal leian, et uus filtreerimismeetod ja tops on kahtlemata väärt, kuidas ma küll eelneva elu ilma hakkama sain😜 Umbes sama suur kvaliteedihüpe kui lauatelefoni pealt moblale üleminek. Samas pean tunnistama, et ükski reklaam poleks suutnud mind meelitada rohkem kui kahe soti ($149USD + shipping) eest kohvitopsi ostma. Aga, siinkohal tuleks mõttepaus võtta. Tegelikult kui põhimõtteks elada nauditavat elu, ei tohiks selliste kohtade peal tagasi hoida. Kui varem ei raatsi siis vähemalt elu teises pooles ei peaks inimene piirama end. Aega hakkab väheks jääma, millal veel elu nautida. Suurim hirm, et oleks eile kõrvad pea alla pannud polekski teadnud kui hea võib üks kohv olla. Seega, raske rahakotiga kohvigurmaan võib EMBER firma lingil klikkida ja ise valida, millist sorti ja mis värvi joogitopsi tahab. Nad pakuvad ka igasugu spets kohvisid ja teesid ja muud nänni.
P.S. Uhked kohvimasinad maksavad õige mitusada aga tavalisse topsi kallates jahtub kohv ikka kiiresti ja kaotab maitseomadused. Muideks, kiidan täitsa südamest, pole kuidagi kummagi firmaga seotud.
P.P.S. Sobib vaid puhtalt individuaalseks nautimiseks, külalistele selle meetodiga kohvi ei jaksa teha.
Väga huvitav, ma just tegin arenguhüppe presskannu kohv vs automaatmasina kohv. Mugav ja hea kombos. Aga peened tassid jms jäävad ootama kui keegi peaks kinkima, sellist kulutust elu sees ei raatsiks teha.
ReplyDeleteMulle millegipärast presskannu oma ei maitsenud. Olen paar korda saanud külas, äkki lihtsalt teine kohvimark või liiga kaua kannus hoitud.
DeleteVaat ei oska seda kommenteerida, üldjoontes maitseb presskannu kohv nagu pätikohv, aga puru tassis ei ole. Naljakas, et mul on selline negatiivne kogemus filtrikohviga, kusagil ammu saaduna ei olnud just parim maitseelamus ning sellest peale on tõrge selle suhtes.
Deletepätikohvil on mumst korralikum crema, presskann vajutab koos paksuga ka palju maitsvat alla.
Deletema tahtsin öelda, et laisk või asi, laisk inimene teeb pätikat! aga lugedes, et hea tuli, annan laiskusepuuduse andeks.
ReplyDeleteMuide, kui teha pätikat keeduspiraaliga, siis on tal üks eelis, mis on selle imekohviga sarnane, kuigi mitte päris sama peen: otse tassis vett keetes saab ka tassi kuumaks ja see hoiab temperatuuri kauem.
Tassi eelkuumutamist olen ammu viljelenud, tassi panin sel eesmärgil kohvimasina peale, sinna kust auru välja tuli. Üllatas aga kui kiiresti kohv tegelt jahtub ja kui suur mõju joogi temperatuuril maitsele.
Deletesee on vist üks põhjus, miks mu kohvitass peab paksem olema kui teetass.
DeleteAga mu mees nt ei taha enne kohvi juua, kui see on natuke jahtunud.
Netispioonid korjasid mu postituse üles, sain uudisvoogu artikli kinnitusega, et mu kohvitass parim turul pakutavatest:
ReplyDeletehttps://www.digitaltrends.com/home/best-smart-mugs/?amp
Tundub, et mingi versioon sellest on müügil ka Eestis https://kaup24.ee/et/kodutarbed/sooginoud-ja-koogiriistad/klaasid-tassid/nutikas-temperatuuriregulaatoriga-kruus-ember-kuldne?id=20892038
ReplyDeleteEmberi oma kodukal on tagasiside supporti osas suht kriitiline. Vaatasin nende reisikruuse.
Paistab sama kaup, hind ka sarnane, värvivalik vaid nigel. Supporti osas kommenteerida ei oska, pole õnneks veel vaja läinud. Firma baseerub USA's. Samas olen veendunud, et hiinakad kindlasti sarnased maha tagunud ja viis korda odavamalt müüki paisanud, tehnoloogia on ju tegelt väga lihtne. Samas nagu hiina kraamiga ikka, kunagi ei tea mis kvaliteet. Nutikella puhul näiteks juhtus, et hiina odavam osutus paremaks.
Delete