Wednesday, June 1, 2011

Uus Lemmik

Mul on uus lemmik nimega Alecoq Pils. Naised, neiud ärge pahandage, et edaspidi teid õllega võrdlen, minu silmis on see kompliment:) Sildilt võibki lugeda, et tegu on: "Jõulise ja puhta humalamaitsega säravkuldse heleda (just sellised tüdrukud mulle meeldivad:) õllega, mis on valmistatud Tshehhi ilmakuulsate pruulmeistrite parimaid traditsioone jälgides". Ilmselt kujutab antud toode endast A. Le Coqi konkurenti minu senisele lemmikule Saku Heledale. Esimest korda nägin teda emaspäeval Maksimarketis ja kohe jäi pilk saledale, seksikale, pika kaelaga kujule peale. Rohe-puna-valge-kuldne silt ja kuldselt sätendav kaelaümbris rohelisel pudelil jätsid maitseka mulje. Võiks lausa öelda, et armastus esimesest silmapilgust:) Hinda uurimata kuid tavapäraselt ettevaatlikult võtsin vaid ühe pudeli.

Jällegi nagu naistegagi on välimus paratamatult tähtis, sest see on esimene asi, mida märkad. Kui välimus ei köida, ei jõua kunagi paljukiidetud sisuga tutvumiseni, sest võid ka kõige paremast lihtsalt mööda jalutada. Et asja põnevamaks ajada, ei tormanud teda kohe poolsoojast peast esimesel õhtul võtma. Lasin üle öö külmkapis jahtuda, hommikul kätte võttes tundus ta kastega kaetuna veelgi kaunim nii, et kiirustasin ootusärevusega hinges õue. Korkisin ta päikesepaistelisel maikuu viimasel päeval maja ees kuumaksköetud kivil istudes. Avamisel kostuv heli oli paljulubavalt erootiline, meenutades nooruses kuuldud ohet, kui avasin tüdruku rinnahoidja klõpsu:)

Nüüdki ei kiirustanud, vaid kallasin kuldse nektari ettevaatlikult õllekannu jälgides naudinguga vahu kerkimist. Esimene sõõm kinnitas, et see oli üks vähestest kordadest, kus sisu vastab välimusele ja reklaam pole niisama ülepakutud promomula justkui meik naise palgetel. Tehniliste andmate poolest jääb toode oma 4.8%'se alko sisaldusega Saku Heleda 5.2%'le küll alla aga samas on mu senise absoluutse lemmiku Pilsner Urquell'i protsent vaid 4.4%. Igatahes nautisin iga suutäit ja peagi suundusin poodi, et varusid täiendada.

Meeldiva üllatusena oli AleCoq Pils Järve Selveris 0.69€ (0.95CAD) eest soodushinnaga müügil, võtsin 20 pudelit et jaguks paariks päevaks:) Siinse õllepakendamise juures häirib mind olukord, kus pudeleid ei müüda suuremate kui neljaste pakenditena, ja sedagi vaid enamlevinud markide puhul. 20 eraldiseisva pudeliga kärus jalutades liigud ringi sellise klirinaga nagu taarakoll tõmmates tahtmatult endale siivsate kaasklientide halvakspanevaid pilke. Lähemal ajal kavatsen maitsta paralleelselt Saku Heledat ja A. Le Coq Pilsi, et veenduda lõplikult kumb on ka objektiivselt võttes parem, mõlema pudelid on momendil kortsus kulmuga külmikus kõrvuti "tõehetke" ootamas:)

4 comments:

  1. Sa peaks minema A´le coq-i õllesid reklaamima :D

    ReplyDelete
  2. Miks mitte kui keegi maksaks selle eest või vähemalt annaks tasuta õlut:)

    ReplyDelete
  3. Nii muhe lugu, päris naerda sain :)
    Kirjanik Sinus peidus.
    pagulane

    ReplyDelete
  4. Õlle (ja naistega:) seoses kipub minu tehnokraatlikust kestast vahel kunstnikuhing läbi murdma ;)

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!