Saturday, October 23, 2021

Klounid, piirangud ja Koroona

Tallinnas täna klounide paraad. Ontarios käis eile valitsus välja piirangute leevendamise plaani. Leevendamine on saanud võimalikuks ainult tänu karmidele piirangutele, millest ka kinni peetakse - osaliselt vabatahtlikult, osaliselt sunniviisiliselt. Maskikandmine, liikumispiirangud, testimine ja vaktsiinipassid on saanud "normaalse" elu lahutamatuks osaks. Jah, siin protestiti ka aga valitsus surus igasuguse vastuhaku jõuliselt maha kasutades selleks finantshoobasid mida ameeriklane kõige paremini mõistab. Kui ikka su äri kinni pannakse ja räige trahv kaela väänatakse leiavad enamus, et "põhimõtte" pärast pole mõtet jonni ajada.

Maitse asi kas üle pooleteise aasta kestnud piirangud olid seda väärt, et "juba" märtsikuus on lootust maskikandmise kohustusest vabaneda. Neile, kes pääsesid raskest haigusest või surmast tasus see pisuke ebamugavus kindlasti kuhjaga ära, paraku keegi ei tea palju kodanikke pääses, sest võrdlusmomenti pole.

Ontarios oleme elanud poolteist aastat pidevate piirangutega, mille tulemusel on nüüd lõpuks lootust varsti veidi vabamalt hingama hakata KUI numbrid ka edaspidi alla lähevad. Sealjuures on Ontario uute nakatumiste hulk tänaseks 10 saja tuhande kohta ja täisvaktsineeritus 84%. Eesti numbrid on teatavasti nakatumiste arvu poolest mitukümmend korda hullemad ja ka täisvaktsineeritus vaid 55%.

Here's a timeline of what you can expect in Ontario:

Oct. 25: The province will lift capacity limits in the majority of settings where proof of vaccination is required including restaurants, indoor sports facilities and gyms, casinos, bingo halls and indoor meeting and event spaces. Places of worship, museums and personal care settings such as barbershops and salons can also do away with capacity limits if they require proof of vaccination.

Nov. 15: The government plans to lift capacity limits in remaining higher-risk settings where proof of vaccination is required, including night clubs, wedding receptions in spaces where dancing is involved, strip clubs, bathhouses and sex clubs.

Jan. 17: Assuming the holidays don't contribute to any "concerning trends," the plan is to lift capacity limits in places where proof of vaccination is not required. At the same time, proof of vaccine requirements may also be lifted for restaurants, bars and sports facilities.

Feb. 7: The province plans to lift proof of vaccine requirements in high-risk settings including night clubs, strip clubs, bathhouses and sex clubs. 

March 28: Ontario plans to lift mask-wearing requirements in indoor public spaces, as well as remove proof-of-vaccine requirements for all remaining settings. Capacity limits and public health measures could be re-introduced at local levels to manage COVID-19 as needed.

2 comments:

  1. Täna just enne lugesin, et täisvaktsineeritus on 64%. Ja tohutult paljud on ju ka läbi põdenud. Aga ikka midagi ei muutu.
    Ise plaanin kolmanda doosi esimesel võimalusel teha.

    Aga laupäevasel üritusel ei suutnud ma oma silmi uskuda, et nii palju on ikka naiivseid inimesi Eestis. Kas tõesti nad usuvad, et vaktsineeritud poliitikud tegelikult ka nende “õiguste” eest seisavad? 🤦‍♀️
    Pigem meenutas see üritus 1940 aasta juunisündmusi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ametliku statistika järgi on praeguseks Eestis täielikult vaktsineeritud 56% (2 doosi).
      Ühe doosi saanud 2,4%.

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!