Wednesday, October 20, 2021

Esimese maailma probleemid :P

Best Buy pakub ametlikult MSRP $549 eest
 Amazonis vabaturu hind $1800 ringis😕

Kuram küll kui raske on elada heaolu ühiskonnas kus su eksistentsiaalseteks probleemideks osutub igasugu tehnoloogiavidinate kättesaadavus. Varem oli raske ette kujutada, et vabaturumajanduses pole võimalik toodet osta, sest seda ei suudeta piisavas mahus toota. No tegelt muidugi saad alati osta kui rängalt peale maksta aga kolmekordset MSRP ei raatsi nagu välja käia. Videokaartide põud on juba pikka aega kestnud, sest krüptokaevandajad ostavad kastide kaupa võimsamaid kokku. Riistvara tootjad on üritanud teatavaid firmware tõkendeid peale panna, takistamaks efektiivset bitcoini kaevandamist, aga häkkerid on suutnud enamustest mööda hiilida. Tavakodanikule on Nvidia 30 seeria võimsamad videokaardid praktiliselt kättesaamatud.

Kui videokaardiga suudan veidi kannatada, sest vana töötab madalama resolutsiooniga siis moblaga on küll kriis käes. Praegusel Pixel 3 XL pole ju põhimõtteliselt muud probleemi kui katkine tagaklaas (kleeplindiga kinni pandud, et tükid välja ei kukuks) ja wifi ning Bluetoothi ühenduse äärmiselt suvaline töökindlus. Isegi patarei on igati heas korras, matkapildid kõik moblaga võetud.

Olen temaga rohkem kui aasta selles seisus välja vedanud, wifi ja bluetoothi ühenduse taastamiseks on ainus võimalus restart koos RAM mälu tühjendamisega, seegi töötab kord viie katse kohta oma ärenägemise järgi. Eile kell kümme lääneranniku aja järgi tulid uued Pixel 6 mudelid müüki. Mis te arvate, kas neid saab tellida - hullem löömine kui kevadel telgiplatsidega. Lõpuks sain, ma ei tea mitmesajanda katsega läbi. Paraku polnud piisavalt kiire klaviatuuril. Eeltellimisse tuleb neid teatud aja tagant kindel hulk ja kui paari sekundiga "ostukorvi" lisada ei jõua jääd ilma - kuradi raske on see elu ikka😞

5 comments:

  1. Šimpansi perekondWednesday, 20 October, 2021

    Sul on probleem et raha on nagu teise maailma inimesel, aga tunned ennast nagu oleksid esimeses maailmas. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Raha poolest võiks ju osta aga põhimõtted ei luba 3X hinda maksta🤪 Raha💵 kulub nimelt muude põnevate asjade peale ka, mille pealt ei taha kokku hoida.

      Delete
  2. Šimpansi perekondWednesday, 20 October, 2021

    Kui sa tunned et pead kokku hoidma, siis eladki juba teises maailmas esimeses maailmas seda ei tunta. Täiesti kunstlik defitsit ja hinnatõus ehk inflatsioon varsti saad sa ainult peldikupaberit osta, sest on 500% kallimaks läinud ja selle pealt ie saa kokkuhoida. Idee on selles, et majandus pannakse seisma ja sa maksad selle seisaku kui defitsiidi eest, et ise ellu jääda ja sul pole pääsu ja su teenitud raha muutub väärtusetuks, kui sa seda kuskile ei topi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui nii vaadata siis seda muret muidugi pole, et raha uksest ja aknast sisse surub ning pole teist kuhugi panna :D Inflatsiooni vastu aitab investeerimine erinevatesse valdkondadesse. Kui hirm, et asjad lähevad kallimaks tuleb vaba raha kibekiirelt võimalikult kindla püsiväärtusega asjadesse paigutada ;) Koroonaepideemia algperioodil osa kodanikke muideks paigutaski vetsupaberisse, siiamaani neil garaazhid seda täis, jagub tervele sugukonnale sajanditeks :P

      Delete
  3. Šimpansi perekondThursday, 21 October, 2021

    Mõtle peaga!, kui krüptokaevuritele makstakse peale, et nad kaarte ostaksid, see ongi kunst defitsiit mille sina pead kinni taguma, et oma kirge rahuldada ja homme on see kõik juba vanaraud.:)
    Teine varjant on lasta meedial enda eest mõelda.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!