Tuesday, August 1, 2023

Lend

Päevapilt: Saksamaa taevas
Oli hea otsus väljalend kella kaheks päeval valida, Frankfurt vahepeatuseks polnud üldse hea mõte. Ümberistumiseks oli mul alla 2 tunni. Peale seda kui visati pilk peale ja küsiti keeleoskuse kohta määrati Frankfurti lennule istekoht hädaväljapääsu juurde. Minu lisaülesandeks olevat hädamaandumise korral kaasreisijaid välja aidata. Igati tore, saab jalad välja sirutada, samas kummaline juba kolmandat korda ilusa näo eest saada iste, mille eest tavakodanikelt hulk pappi juurde küsitakse.

Shotimaa kohal
Paraku hilines Tallinnast väljumine üle tunni ja lennuk oskas isegi tee peal aega kaotada. Maandumise momendil oli Toronto õhkutõusmiseni vaid 10 minti, mahajäämine kindel. Moblale tuli aga teade, et Toronto lend hilineb, tekkis lootus.

Bussiga terminali poole sõites jäi lennuväljal Air Canada lennuk silma, kange tahtmine hädapidurit tõmmata ja maha hüpata. Lennujaam on tohutu suur ja infopunktid olematud. Isegi küsimusele, kust lennukid Kanadasse lendavad, ei osatud vastata. Tablood suht mõttetud, Toronto lendu ei näinud. Lõpuks üks koristaja teadis, mine B terminali. Kilomeetrike joosta, tee peal veendusin esimest suurt tablood nähes, et tal õigus. Toronto lennu boarding lõppemas.

Päikesepeegeldus Canada järvedes
Jõudsin puhkides väravasse, kedagi enam polnud. Õnneks lasti hoobilt sisse ja oma kohale. Kui olin end istuma sättinud pandi uksed kinni. Kaheksapoole tunnine lend möödus suht igavalt. Lennuk vähemalt suur Boeing 787 mugavate istmevahede ja toolidega. Toit üllatavalt hea: kana, riis ja kaste, kõrvale punane vein ja IPA õlts, lõpuks veel hea une kohv ja Bloody Mary vodkaga.

Und siiski ei tulnud, vaatasin kaks filmi. Kokaiini karu oli tõsielul põhinev õuduka ja komöödia kompott. Avatar minu maitsele täielik steteotüüpne jamps. Vastasin kaks kolmandikku enne kui lõplikult tüdinesin. Äsja välja tulnud teist osa "Veemaailm" polnud seepeale enam isu vaadata.

Torontosse jõudsime ennetähtaegselt, nats lennuväljal mökutamist ja saime sisse. Pasikontroll on hulka mugavamaks tehtud, uued masinad vaatavad automaatselt passi üle, tuvastavad näo ja kokkusobimise korral saadavad inimese juurde edasi kes küsib vaid kas toidukraami tõid kaasa. Komm ja kohv ünneks toiduks ei kvalifitseeru. Tütar korjas lennujaamast üles, väljumiste alalt nagu ikka, sest seal on palju vähem autosid.

Jube mõelda, et puhkus läbi ja homme peab tööle minema😱


No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!