Saturday, August 12, 2023

Linn ja blogimine

Päevapilt: Toronto tütre apartmendi aknast
Lebopäev seoses hirmsate äikesetormide hoiatusega. Tegelt tuli nii vähe vihma, et pidin aias hoopiski kastma. Päevapildi sain kui käisin tütre kasse üle vaatamas. Vaade Toronto kesklinnale tema korteri aknast. Võrreldes paari päeva eelse fotoga minu töölt on risti vastupidine suund: läänest itta, Ontario järv jääb paremale. Isegi olen üllatunud kui rohelised meil eeslinnad ja aedlinnad, keskuse kõrghooned juskui kerkivad dzunglist välja. Tegelt muidugi nii looduslik pole, lihtsalt soodne perspektiiv. Samas on puid ja jõeorgusid kindlasti rohkem kui nii mõneski teises ameerika suurlinnas.

Paari päeva eest sattusin Delfis Myraka kolumni peale. Kunagi ta blogistas ja oli oma mõnusa huumoriga üheks lemmiklugemispalaks. Paraku kadus ära ja sinna see jäi. Nüüd postitab nii kord kuus Delfis. Teine kelle lugudest puudust tunnen on Katu Itaaliast, tema "Kirjad kodumaale" oli super mõnus lugemine. Kui järele mõelda siis hulk blogijaid ära kadunud, kümne viieteist aasta tagusest kuldajast vähesed praegu veel jätkavad, veel vähem avalikult.

Millisest blogijast teie puudust tunnete, kes hoopis maha jätnud või kole harvaks jäänud?

9 comments:

  1. 50 peal läks lugemine sassi. Need on siis blogid, mida ma kunagi armastasin, aga kes enam ei kirjuta, aga kelle linki ei raatsi ära kustutada. Äkki mõtlevad ümber... Ja kõikidest tunnen puudust .Krsi, Ally, Iibis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hulkuva kassi blogisse ei saanud praegu lausa sissegi. :(

      võin veel lisada Keelekõrva, AbFabi, Polaarkaru, Eveliisi (selle ammusema Eveliisi, mitte seljakotiga eestlase), Ramloffi, Mõttetuse Jumalanna jpt. Kes kadunud, kes luku taga (Tsitronkollane nt). Ja siis veel väga ammune Krahvi ja Tari Aja Raamat.

      Delete
  2. Huvi pärast guugeldasin Toronto teletorni (see ikka on ju see torn pildil?). Läänemaailma kõrgeim vabaltseisev (misiganes see tähendab) ehitis, antenni tipp 553 m kõrgusel. Tallinna teletorni kõrgus on 314 m. Aga vahet pole, tippu nagunii ei lasta ;)
    Eemalt vaadates on küll uhke!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teletorni projekteerimise ja ehitamise juures oli mängus ka mu sugulane kes tollal Toronto Ülikooli ehitusteaduse professor. Hullu moodi kõrgemat matemaatikat ja pingete arvutusi. Tippu ikka saab aga mitte päris tippu, nagu Tallinna teletorniski.

      Delete
    2. Ei kujuta ette, kuidas see tipp paika pandi... inimese oskused on ikka kõikvõimsad...

      Delete
  3. Replies
    1. Hundi ulg... mul ka. Ja mõned, keda tean, ja kes on igavikuteedele läinud...

      Delete
  4. notsuSunday, 13 August, 2023-le---kas keegi midagigi teab "Hundust"?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mitte rohkem kui tema enda blogi kommentaariumis juttu (st kommentaatorite spekulatsioonid).

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!