Monday, August 28, 2023

Poeskäik ja ostutshekk, virsikud, mangod, jooksurekord.

Päevapilt: Ontario virsikud ja Mehhiko mangod
Korra varem juba postitasin virsikutest, ei jää miskit üle, pean veelkord. Eile kui tütrega poes käisime ei uskunud praguse hinnaralli juures oma silmi, virsikukorv alla $3 ja kast mangosid $6. Seega sain pildil oleva koguse puuvilja 6 euri eest kui Eestis kasutatavasse rahasse ümber arvutada. Supersoodne, sest tavaliselt umbes kolm korda kallim. Virsikud siitsamast Ontariost, mangod Mehhikost. Nüüd peaks paariks päevaks puuvilja jaguma. Ühe virsikukorvi kahest oleme praeguse seisuga juba konsumeerinud - maru head, just sellised kergelt krõmpsud mitte liiga pehmed, lögased ja magusad. Mangod veel nats kõvavõitu, nendega peab paar päev ootama, mangod meeldivad mulle jällegi pehmete ja lögastena. Kummaline, et kohalikud õunad, pirnid, ploomid palju kallimad.

Üle pika aja magasin öösel superhästi. Uduselt mäletan, et korra kuue ajal lasin koerad õue aga kohe peale seda uinusin uuesti ja põõnasin poole üheteistkümneni. Jooksma sain alles kaheteist ajal. Temperatuur mõistlik +22C ja minimaalne õhuniiskus, ei hakanud särki ja mütsi märjaks tegema. Kilomeetrite vaheajad kostsid päris head, kusagil kolme poole kildi peal mõtlesin, et võiks proovida viit kilti alla 22:30 joosta, lisasin natu tempot. Just 5km täitumise ajal sõitis auto mööda ja ei kuulnud aega, mis ikka, eks pärast näeb. Jooksin nõks lühema distantsi täna, paaris kohas otsem, tuli vedi üle 6 kildi. Kella kinni lülitades hakkas üks tõrkuma, lõin käega ja stoppisin teise ning mobla.


Esimene moment Huawei aegasid mobla ekraanil vaadates kerge pettumus, viiekas 22:40, samas kogu distantsi keskmine kiirus rekordiline 4:20 kilomeetri peale. Huvitav, ei ole loogiline, uurisin tähelepanelikumalt viie kildi aega - häh, silmad udused - mitte 22:40 vaid 22:10 - see on küll rekord, äkki isegi PB ehk personal best, peast nüüd ei mäleta, peab eelmisi aastaid vaatama. Ei teagi mis rohkem kaasa aitas, hea ilm või korralik uni.

Pärastlõunal käisime kaasaga toidupoes, sai ühtkuiteist ostetud meie tühjakssöödud külmiku täitmiseks. Costco kui ladupood pole tavaline igapäeva toidupood. Kraami ostetakse suuremates kogustes - sutsu soodsam ja hea kvaliteet. Meie tavaar: 30 muna, 4.5 kg porgandeid, Fleece tekk, terve lõhe 1.4kg, 4l piima, 2kg banaane, 1.4kg hommikukrõbinad, Austraalia küpsiste karp, 1.3kg kuivat puuvilja portsud, Jaapani vorste 1kg, 4tk higipulkasid, Veel pakk kuivat puuviljasid, 4tk hambaniite, 2L keefiri - kõik kokku 155.80CAD = 106EUR, toit 2/3 lõppsummast. Ostutshekilt on ka näha sooduspakkumised miinus märkidega kohe produkti hinna taga. Seekord sattus tavatult palju, kokku 24$ säästu. H täht märgib kaubad, millele läheb lisamaks juurde. Lõhe sai just aiagrillil valmis, küpsekala lõhn levib, koerad vinguvad. Oleks pea meelest läinud, et eile sai ka 4L shokolaaditükkidega cappuchino jäätist ostetud - liiter juba nahas.

2 comments:

  1. Huvitav... kuskilt tuleks nagu küpse kala lõhna....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalast ei teind pilti, polnud piisavalt fotogeenne :D

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!