Friday, August 18, 2023

Vorm

Päevapildid: Tänane jooks ...

... ja kilomeetri vaheajad
Huvitaval ja arusaamatul põhjusel paistab mu jooksuvorm olevat saavutanud tipu augustis. Kaks päeva järjest keskmine kiirus sama mis eelmise aasta parim ehk 4:25 kilomeetri kohta. Täna kukkus ka viimasel kilomeetril 4 minuti piir, seitsmenda kildi läbisin 3:58. August on ometigi jooksmiseks üks ebasobivamaid kuid, kõige kõrgem temperatuur ja niiskus, mis mõlevad jooksutempole negatiivselt mõjuvad. Kui eilne hommik oli augustile tüüpiliselt soe ja niiske siis täna meeldivalt jahe ja tuuline. Ometigi oli tempo mõlemal päeval sama.

P.S. Kes tähelepanelikult jälginud siis postitasin mõne aja eest Fitbitiga registreeritud jooksu, mis näitas lausa 4:16 keskmist, kahjuks seda riista suurt ei usalda, tema numbreid ei võta "ametlikult" arvesse.

Lisaks olen ka tütre utsitusel ettevaatlikult hakanud lõuatõmmete ja näppepidi rippumisega tegelema. Seda lootust pole, et roniseinal talle vastu saaks aga tore oleks natukenegi ägedamaid radasid ronida ja tehnika puudumise mitte käte väsimuse pärast matile potsatada. Rippudes avastasin, et vasak õlg veidi valus ja kange. Ei tea, et oleks teda vigastanud, loodetavasti ikka eelmise nädala ronimisest mitte lihtsalt vanadusest kange.

Öösel nägin jooksmist unes. Naljakas oli see, et kuidagi alateadvuses mõistsin, et tegelt magan aga vaja kilomeetrid täis joosta. Tegin jalgadega jooksuliigutusi ja nägin kuidas kulgen hõljudes tuttava raja kohal. Ise veel mõtlesin: huvitav kuidas pulsikell sammude lugemisega hakkama saab? Jalgu vist siiski läbi une ei siputanud, sest koer oli kenasti jalgade juures kui ärkasin. Ei tea kas peaks jooksmisega tagasi tõmbama kui juba ajude peale hakkab😜

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!