Monday, August 7, 2023

Nõiakass

Päevapilt: Must kass valge ukse vahel
Tegus päev ja öö tuleb tegus takkapihta. Hommikul lasi Koko magada, kuue ajal tegi ühe uimase ringi ja viskas siis uuesti sirakile. Alles üheksa paiku kui tütar koerakonservi oli avanud hakkas nina unes liikuma ja loom ehmatas üles: kas magasin hommikusöögi maha??? Huvitav, et vanadusega on kuulmine kadunud ja nägemine viletsaks jäänud aga lõhnataju terav kui kutsikal.

Jalutasin koerad ja otsustasin jooksma minna, ehkki ilm ähvardas lämbeks keerata. Uduvihm jäi järgi, tossud ei saanudki märjaks. Igaks juhuks jalga pandud vanad auklikuks kulunud Mizunod tundusid igati mugavad. Esialgu plaanitud 5 kildine ots venis 7 peale. Meeldiva üllatusena kuu kiireim ja üldse vist aasta teine tempo. Oleks ideaalne karge ja kuiv jooksuilm võinuks rekord tulla, oleks on teatavasti paha poiss. 

Peale dushi all käimist poetuur kus selgus, et koerakonservid sama kallid kui inimeste omad. Kuram, isegi lõhn päris apetiitne nagu hommikust mäletasin. Tõin ka grillile uue gaasiballooni, vana tuli pensile saata, üle 10 aastaseid ei täideta enam. Muidugi tuli ports lihatükke kaasa haarata, et homme miskit grillile panna oleks. Olen tähele pannud, et kui liha ei saa kipub kõht kiirelt tühjaks minema. Inimene pole ju lehm, et oma nelja maoga paljast rohust ära elaks.

Sünnipäevalaps
Keskpäevaks läksime kahekesi Mandarini restosse vanema lapse sünnat tähistama, ülejäänud pere Eestis. Nagu traditsiooniks kujunenud pugisime kere liiga täis. Kus sa pääsed kui maksad sama raha sõltumata konsumeeritud toidu kogusest. Tänase "civic holiday" puhul olid "pühade" road ja nõksu kallim hind. Julgelt võib kinnitada, et miinusesse ma küll ei jäänud - ainuüksi krevettide, krabi ja sashimiga katsin kulud ära. Grillitud liha, seeni ja sushit lükkisin vahele. Lõpetuseks kaks cheesecake, kaks mango pudingit ja kaks supikausitäit jäätist. Jäätiseleti juures olevaid pisikesi kausse kasutavad amatöörid, vanurid ja imikud. Üllatavalt hea kohv kuulus magustoidu juurde.

Magustoidu esimene ports
Koju jõudes keerasine mõlemad sirakile, tütar tuppa kushetile mina õue aiatooli. Hullult janutas, rüüpasin külma pilsneri jäätükkidega. Olemise läks uniseks, lasin seljatoe alla ja panin silmad kinni. Pekki liiga valge. Püksid silmade peale, kes see ikka taha aeda tuleb, uinusin minutiga ja magasin kuni Eesti kõne äratas. Muu jutu sees tuletati meelde, et noorema tütre kiisudele vaja pilk peale visata.

Jalutasin tema korterisse, valge kass kohe uksel vastus, isegi must andis end näole piiludes magamistoa ukse vahelt. Kui toit ja vesi ette pandud ning liivakast puhastatud lasin momendiks diivanile lebotama. Juhtus miskit eriskummalist: pisike kartlik must kass hiilis ligi, nuusutas varbaid ja hüppas siis sülle. Seni olen teda loetud juhtudel näinud, paar korda silitamud kui too tütre sülest üritab minema putkata. Nüüd käitus nagu normaalne kass, hõõrus vastu, noris silitusi ja nurrus kui saekaater. Tore, et otsustas lõpuks omaks võtta!

Õhtune või täpsemalt öine tegusus seisneb asjaolus, et lähen kümneks õhtul tööle ja olen 6'ni hommikul. Veits väsitav aga selle nädalavahetusega olen jälle nädala puhkust juurde teeninud!


4 comments:

  1. Loodetavasti saad ka täna kasse nunnutada, sest raadio ütles, et täna on rahvusvaheline kassipäev... misiganes see siis tähendab. Igatahes üks kassi pilt kulub ära, nunnutamisest rääkimata.
    Mul pilt on, aga kaks päeva vana, päevapildiks ei sobi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kassitamine mul ülepäeva kavas, ehkki eile must kiisu sulatas südame ;) Ema ka mainis hommikul, et rahvusvaheline kassipäev. Päevapilt juba tehtud koertest jõe ääres, postitan selle kui vahepeal paremat ei tule. Ses suhtes hea pildistamisvõimega mobla super lahe, et nii pea kui miskit silma hakkab võib klõpsata- Mobla ju koguaeg käepärast.

      Delete
  2. Väga kena sünnipäevalaps!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Äitähh, enda tehtud ja hoolega lihvitud, peabki kena olema :D

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!