Friday, June 2, 2023

Ehmatus

Tervislik hommikueine elunautijatele
Kui ma ikka viitsin pildipostitustega jätkata siis harva kui avapilt edaspidi teemaga seoses. Pilte teen lambist, kui miskit huvitavat silma jääb. Toitumisnõustajad saaks ilmselt infarkti nähes, mida ma tervislikuks hommikusöögiks nimetan. Egas iga hommik õllega alga aga täna oli palav ilm ja jooksult naastes polnud hommikupuder veel valmis. Janutas ka hullult, mis imestada kui +25°C ja päikesepaistega 7 km joosta. Uhasin end mahajahutamise mõttes aiavoolikust külma veega üle ja korkisin õlle. Küll need esimesed sõõmud on alles naudingut pakkuvad! Ei jõudnud pooltki purki konsumeerida kui juba heleda häelega kutsuti pudru järgi. Lauale tekkis igati meeliülendav kompositsioon.

Pealkirjajärgne jutt algab nüüd. Costcos (kohalik hulgiladu pood) jäid eelmine nädalavahetus mõnusad Spyderi lühikesed jooksupüksid silma aga ostlemise käigus kuidagi ununesid. Täna otsustasin enne tööd poest läbi hüpata, see nädal $5 jagu odavamad ehk siis $15 paar. Kahe hommiku 🍻õlleraha hoian nii kokku😜.

Parkisin masina, lukustasin ukse ja sammusin poodi. Veits otsimist leidmaks õiged üles. Kaalusin kas võtta M või L, proovida ei saa, puusal tundusid mõlemad OK. Võtsin nii M kui L, üks kindlasti paras, eks teise paari toon tagasi. Kassasabad osutusid pikkadeks ja mis veel hullem aeglasteks. Kuram, jään tööle hiljaks ja see nullib igasuguse säästu, iga hilinenud minuti pealt kaotan pea dollari. Viskasin püksid kommipakkide riiulisse (tavaliselt nii häbematu pole) ja lahkusin järjekorrast. Ehmatus tuli auto juurde jõudes:

Võtmeid polnud kusagil, ei taskutes ega pihus. Aju läks turborezhiimi - mis oleks efektiivseim käitumine??? Esiteks proovin võtmeid leida, kui 5 mintsiga ei õnnestu, kutsun kaasa kodust teise auto ja varuvõtmetega appi. Kiirel sammul jalutasin täpselt sama tee poodi hoides pilku pingsalt maas. Peale süljelärakate ja nätsude ei miskit, poes läksin kõigepealt kommiriiuli juurde ja võtsin püksid. Ei olnud võtmed ei pükste sees ega kommipakendite peal ega vahel. Kiire sammuga poes tuldud teed püksteleti juurde. Seal oli mehine hunnik segikeeratud Spyderi lühkareid, võtmeid ei hakanud silma ei püksikuhilas ega ka maas. 

Kurat küll, pean klienditeenindusse teada andma, nii peaks suht suur lootus olema neid kätte saada. Keegi ikka leiab, ja mingit väärtust võtmeil võõrale pole. Hakkasin lahkuma lükates püksihunniku veidi rohkem keskele - miskit välgatas. Süda jättis paar lööki vahele, ei uskunud oma silmi: autovõtme ots paistis poole sendi ulatuses. Milline kergendustunne!!! Krabasin võtmed ja kimasin poest välja. Sellega veel vedamine ei lõppenud. Linnast läbi sõites tegin riskantse lükke ja keerasin  ummikust eemale järveäärsele teele - õige valik, jõudsin isegi ettenähtust 2 minutit varem tööle.

Samas ikka ei mõista kuidas oskasin võtmed nii peost kaotada, et üldse ei märganud. Kas libisesid lihtsalt käest ja riietekuhja pudenedes pole ju kuulda või panin korraks käest kui pükste laiust mõõtsin. Mine võta kinni, peaasi et kätte sain, uute võtmete muretsemine vastikult palju jama. Kui noorest peast olin igavene tuulepea ja pidevalt kaotasin asju siis täiskasvanuna pole pea miskit kaotanud. Ratsionalist minus sunnib tähelepanelik ja suht hoolas olema, kuna vihkan mõttetut ajaraiskamist, mis asjade otsimisele kuluks.

Kas selles loos ka mingi moraal peidus ei julge väita. Soovitada inimesi hoolikam ja tähelepanelikum olla on nagu hane sega vesi, keegi ei kuula sihast targutamist. Vaja on õnne ja kaine kalkuleerimine kulub alati ära selle asemel et umbropsu sahmima hakata.

Aga mida teie kaotanud ja uuesti leidnud olete?

10 comments:

  1. Kõlab nagu ilus hommik 😀
    Mul on kõigi masinate võtmetel värviline kaelapael kyljes. Kui see ka ära kadumisest enam ei päästa, panen vilele v helistamisele reageeriva vidina.

    ReplyDelete
  2. No muidugi tuli mul mõte võtmetele miski geolokatsiooni vidin peale panna, kohe peale seda kui avastasin, et kadunud on :D

    ReplyDelete
  3. Sõbranna viskas parema käega puitu ja pahna lõkkesse, vasakus käes oli telefon. Ühel hetkel otsustas ta (või alateadvus), et vahelduseks võiks nüüd vasaku käega visata...
    Ilus suur lõke oli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olen nii raamatukogu raamatud prügishahti visanud, ühes käes kilekott raamatuteha, teises prügiga. Käisin konteineris tuhnimas, ei leidnud, tuli trahvi maksta.

      Delete
  4. Ma olen autost võtmeid otsinud nagu segane. Kellaaja peale tuli minna, kambakesi ja mul oli vanakooli auto siis, puldist lukk maha jne. Uksed olid lahti, seega kuskil mujal olla ei saanud. Vanaema istus kkahe šotikaga juba sees, minul paanika. Ajasime vanaema uuesti välja, et äkki poetasin tagapingile. Eih. Võtmehoidjaks oli mingi karvane mänguasi. Lõpuks leidsime koera tagumiku alt. Üks neist oli mänguasjahull, sai kätte ja peitis teise eest ära. Ta armastas lemmikasju "kaevata" sohva sisse ja patjade vahele. Seekord siis kahe istme vahele ja ise parkis end ette. Ja nagu kivikuju. Keegi ei näinud, millal see juhtus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koerad meil seni pole miskit muud kui toidupoolist pihta pannud. Istud teleka ees ja mõtled kramplikult, kas ma tõesti sõin juba teise võileiva ka ära. Koer täiesti eemaloleva pilguga kui äkki kostab neelatud😜

      Delete
  5. Me tegeleme geopeitusega ja talvel oli üks aare sügaval reoveetorus, kus haises mõnusalt rebase järele ja sukelduda tuli nii sügavale, et mehel jäid ainult labajalad välja. Selline kitsas ja klaustrofoobne koht, suur rõõm oli asi ära logida ja välja saada. Auto juurde jõudes algas üks hirmus taskute kobamine..Egas midagi, tagasi ja uuesti sinna toredasse torru, võtmed olid pugemise käigus taskust välja kukkunud ja ikka sügaval torus, mitte niisama maas.
    Kaur just ükspäev imestas, et miks meil viis paari võtmeid autol. Kogemus näitab, et on vaja, kõige hullem ongi, kui jääd ukse taha kusagil sügaval laanes tsivilisatsioonist eemal, kus me ikka aeg-ajalt käime. Samas hiljuti sai just uute võtmete tellimisega jamatud, kuni selgus, et need nö "kadunud" võtmed olid minu käekotis...Ma ise ei taibanud, et need ongi need, mida otsitakse. Muidu kass on ka osav loom letile jäetud võtmeid diivani alla lennutama ja väikelaste klassika on ka läbi elatud - annad korraks võtme lapsele mängida, paned ta autosse ja siis ta lukustab uksed ega oska neid enam lahti teha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Võtmed autosse ikka jäänud, õnneks küll alati kodu läheduses. Pikematel sõitudel alati kaks komplekti kaasas, kumbki eri isiku käes.

      Delete
  6. Tuli tuttav ette, kuidas absull arusaamatult midagi ära kaob. Nagu minul koduvõtmed. Õnneks leidsin üles, aga oleksin võinud ka mitte leida : http://ajakaja.blogspot.com/2022/08/ah-et-miks.html

    ReplyDelete
  7. iga õhtu. iga õhtu (või see, mida ma õhtuks hüüan, sest ma lähen magama) otsin ma oma telefoni taga, nii et see on peaaegu magamaminekurituaal. hääl on muidugi ilusti maha pandud, et ei segaks.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!