Wednesday, June 14, 2023

Ajavahe

Eelmise päeva pilt - Öine lend
Torontos sain sutsti lennukisse aga isegi seal kontrolliti käsipagasi suurust ja korjati nii mõnelgi ära vaatamata hädaldamisele. Kurat teab miks nad ühtäkki nii karmiks läinud. Lennukis see-eest oli üllatavalt mõnus, pea kohal panipaigas jäi lõdvalt ruumi üle, panin ka oma läpaka sinna. Istekoha olin varakult akna alla broneerinud nagu tavaliselt, meeldib välja vaadata ja saab pead toetada akna vastu. Kuna mul suht raudpõis pole vajadust ka kõrvalistuvaid tüüpe segada vetsus käimise lunimisega vaatamata kahekordsele vedelikutarbimisele. Käin 7 tunnise lennu jooksul korra siis kui nood käivad.

Toronto lennujaamas
Õhku tõusime nõks peale loojangut, ilusa värvilise horisondi sain pildile. Alles Gröönimaa kohal läks valgeks, osalt seetõttu, et olime kõrgel põhjas, osalt seoses vastupäeva lendamisega. Pildistada miskit polnud, ühtlane pilvitus kattis nii merd kui maad. Vaatsin esimese poole Babyloni filmist, päris äge - nagu malevapeod omal ajal. OK ma veits liialdan aga vaesel nõuka ajal pidi alko ja oma fantaasia tagama samasuguse möllu nagu filmis kujutatud orgia. Jazz oli super, pidu vaadates kerkis silmi ette Viiralti "Põrgu". Teine oli mingi ulmekas kus tüüp sattus tagasi dinosauruste aega, paras jura, nüüd saan aru miks ei viitsi enam filme vaadata.

Taani liivarannad
Kopenhaagenisse jõudsime õigel ajal, lennujaam suht väike ja vähe rahvast. Terminali vahetamiseks tuli küll päris pikalt jalutada. EU piiri ületamine käis Eesti passiga suts ja valmis. Tund oli väljalennuni aega, hulkusin veits mööda lennujaama. Kõik oli kuradi kallis aga isu ka ei olnud. Tollivaba veinipudelikese saatel näksisin ühe Kalevi batooni. Tillukesse lennukisse saime kohe sisse aga siis tuli tund rajal oodata kuni meeskonnad maandumisrada kontrollisid ja rämpsust puhastasid. Eesti poole lendasime üle Rootsi saarte ja Hiiumaa, pildi sain Vohilaiust. Tallinnas tollist läbi ja Bolti taksoga koju. Liiklus Järvevanal ikka päris hull, taksojuht sõitis nagu Torontos, julmalt vales reas kuni pigistas viimasel momendil vahele.

Elamise juures polnud vahepeal mingeid märkimisväärseid muudatusi toimunud, naaber oli ainult paar ploomi maha võtnud. Teise naabri koer ei tundnud algul ära, pistis lõugama aga peale nuusutamist jäi rahulikumaks. Toidupoodides ei tundunud hinnad sugugi nii hullud kui võiks massimeedia hädaldamise põhjal otsustada. Super hea Tshehhi õltsi sain 1.4 Euriga, Saku Kuld 1.2 - pole üldse paha. Juust ja suitsuvorst suht sama hinnaga kui eelmine aasta, Presidentti Gold vaalea paahto Rimis 5 Euri on super hea hind. Kõige meeldivamalt üllatas Maxima kust ostsin hulga saiakesi, kassas sain ootamatult 40% soodukat, sest kell oli nõks üle seitsme.

Päevapilt täna
Esimene täispäev kodumaal kulus pisiasjade õiendamisega nii näppude vahelt ära, et ei märganudki. Vähemalt Harku metsas sai jooksmas käidud ja viispool kilti viisaka ajaga läbitud. Rahvast üllatavalt palju, kell oli ka viis juba. Kui tavaliselt hommikul jooksen, suurt teisi entusiaste ei näe. Mõned pildid tegin, kuna veemõõtja kedagi ilmselt ei huvita, pidin valima sireli ja maja ees lebotava kassi vahel. Kaas tundus etem mõte, sirelid peaks suvilas veel ilusamad olema.

Autoga sõites juhtus paar nalja. Mingi moment kuuldus kahtlane susin, keerasin kõrvale parklasse kahtlustades kummi sühjaks minevat. Seisma jäädes aga heli kadus - mootorit peale keerates hakkas uuesti. Kummaline, mis see küll olla võib ... äkki sain aru, raadio kurat, jaamalt maas teine - lihtsalt "maailma alguse" müra edestas. Õhtul poest koju sõites tegin sihukese apsaka, et keerasin vastassuuna vööndisse - miks kurat vastu sõidetakse??? Õnneks suht vähe liiklust selleks ajaks, peale sujuvat U pööret olin jälle korrektses suunas - huvitav mis teised autojuhid arvasid :D

3 comments:

  1. Nii ilus kass! Head puhkust!

    ReplyDelete
  2. Kass on kindlasti emane... isased lihtsalt pole nii nunnud ;)
    (Teine teooria ütleb, et kui kolmevärviline, siis emane).
    Öine lend on muidugi korralik ajavõit, et kui start, siis silmad kinni, ja kui maandub, siis paras äratus? Aga sel juhul muidugi jääks see öine taevane müstika nägemata...

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!