Monday, June 12, 2023

Lõpuks ometi phks

Päevapilt: Katsetus enekakepiga
Pärispildi tegi kaasa statiivilt kogu perest
Täna esimene puhkuse päev. Igavesti mõnus aga samas on viimastel aastatel jäänud puudu see ülim nauding, et võid lõpuks ometi nii pikalt sisse magada kui tahad. Nimelt saan ma iga tööpäev ka sisse magada rääkimata töö juures pikutamisest. Justnagu banaanidega: kui iga päev saad pole pooltki nii maitsvad kui paari aasta tagant näksituna. Iga hea asjaga harjub inimene ära. Küll ikka miljonäridel on kurb ja üksluine elu, kui alati saad kõike mida tahad pole miski enam eriline.

Üheteistkümnenda juuni jooksud
Mul siiski andis puhkusetunne ja hommikune super mõnus ilm: +18C kerge vihmaga (tüüpiline täisrinnal naudingut pakkuv Eesti suveilm) sihukese energialaksu, et jooksin selle aasta viie kildi 22:28 ja keskmise kiiruse 4:26/km rekordi, viies kilt jäi täpselt 4 minutiga napilt rekordile alla. Koju jõudes oli ka tütar end jooksuks valmis sättinud, ja kutsus kaasa. Mis ikka, sörkisin veel viieka otsa. Rahuliku tempoga mõnus issi-tütre kvaliteetaeg - puhume juttu maast ja ilmast. Aktiivsusmonitor arvas peale esimest jooksu, et 22 tundi kulub taastumisele, nalja teete või, neljast minutist aitas küll ja veel. Peale teist jooksuringi kukkus häirekella lööma - 35 tundi vaja puhata😏 Lõuna ajal saabus noorem plika kuna kavas oli traditsiooniline igaaastane perepilt. Sellega on alati palju õiendamist, sest pereliikmetest loomad peavad tingimata pildile saama ja sealjuures fotogeensed olema. Hea, et noorem tütar oma kasse kaasa ei lohistanud, kahe koera ja maoga oli niigi tegemist.

9 comments:

  1. Eesti suvi??? Eesti suvi on kuumalainetega põud, eelmine aasta lõhkusin veel juunis puid, 10kond päeva järjest +35 varjus ENNE jaanipäeva. Sel aastal on kylmavõitu, 24-27 sel nädalal. Ja vihma ei ole tulnud pea 3 nädalat ega tule veel vähemalt nädal. Põlisrahvus siin kasvatab rõõmuga avamaatomateid ja tyrgi uba, viinapuid ja sidrunkurki. Loodan, et kylastad ka Eestit ja näed seda ilu :) oma silmaga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olin tõepoolest Eestis ka eelmine suvi ja kui ei eksi uhas õhujahutaja suht tihti. Samas on aju ilmselt õudsed mälestused blokeerinud ja usub pigem meedia propagandat, mis Eesti suve puhul teeb juttu "sitast suusailmast" :D

      Delete
    2. Paar viimast suve on jah mõnusalt soojad olnud Eestis ka, aga olgem ausad juulis oli eelmine aasta ka päris piisavalt neid "eesti suve" päevi. Kohe nii, et suutsin end välja vihastada ja +35 kraadi põrutada, et puhkuse ajal sooja ka saaks (noh, ega valikut viimasel hetkel enam ei olnud, st midagi vahepealsemat valida). Kust mina võisin teada, et selle peale kohe ilm Eestis uuesti kuumaks pöörab. Seda +27 see nädal veel vaatame ja ei usu enne, kui kätte jõuab. Täna vist oli üle pika aja sooja päeval üle +20 kraadi.

      Delete
  2. P.s. te näete nii nunnud välja. Tytardel peab olema väga ilus ja tark ema.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Äitähh, ema üle tõepoolest kurta ei saa, ta parasjagu askeldas statiiviga.

      Delete
  3. Mõnusat suve tervele teie toredale perele :)!

    ReplyDelete
  4. Hei, kes viitsib siin blogis tagasi kerida, leiab imeilusa pildi noortest emmest ja issist, niiet pole midagi imestada, et neil ilusad lapsed on :)

    Aga mis mul ihukarvad püsti ajab, on tütre lemmikloom madu. Kassid lisaks sellele, ma küll ei kujuta, et sinna territooriumile veel mingi heteromees ja tulevaste laste isa sobituks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pole hullu, kui tüdruk meeldib võetakse täis komplektis koos mao ja kiiksuga äiapapaga😁

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!