Monday, June 19, 2023

Võõrutusnähud

Sipelgas avanevat pojengi mekkimas
Ärkasin pool üksteist magades kogu öö ühte jutti. Vägev, lõpuks siis organism leppinud ajavööndiga. Natuke hilja oli jooksma minna, otsustasin vahele jätta või hiljem õhtul teha ringi. Suur viga - terve päev möödus uimasuse tähe all. Kui ei saa hommikul pingutusega kaasnevat "õnnehormoonide" doosi on terveks päevaks näru ja mõttetu olla. Peaaegu oleksin päevapildistamise unustanud. Homme pean kindlasti hommikul metsa lippama minema. Positiivse külje pealt on jooksmine palju tervislikum ja odavam kui narkotside panemine😛

Hommikusöök venis ja siis otsustasin Tele2 esindusest läbi hüpata, sest salasõnad keeldusid töötamast. Auto saadan ei tahtnud käivituda, napilt läks, pean ikka uue aku ostma. Mustika keskuses on Bauhof ja Tele2 mõlemad. Bauhofis aku soodsalt saadaval, kuid nõks liiga pikk, hea et mõõtsin enne kui ostsin. Tele2 esinduses selgus: salasõnad ei tööta, sest firma on seoses häkkimistega salasõnade kasutamise blokeerinud, veebilehel nad seda infi küll ei jaganud. Sisse saab logida vaid SmartID, ID kaardi või MobiID'ga. Mul netileping pole enda nimel, aga muuta seda saab ainult lepingutegija füüsilise kohaloleku puhul või ametliku volitusega. Kodus proovisin veel paari trikki, lõpuks õnnestus leping siduda enda isikukoodiga. Probleem lahendatud, sest nüüd sain sisse logida enda nime alt mitte enda kontosse ja endale ka igasugu toiminguteks admin õigused anda.

Aku panin madala vooluga laadima, loodetavasti ikka saan homme poodi sõidetud. Tühi aku tekitab lisaks sellise probleemi, et ma ei pruugi autosse sisse saada. Nimelt kumbki võti millegipärast mehhaaniliselt lukku ei keera, ainult nupust funksib. Kui aku tühi siis lukk muidugi lahti ei lähe. Kokkuvõttes googeldasin autoakusid Tallinnas. Firmasid mitmeid aga erinevaid akusid sihuke hulk, et silmi eest kirju. Mingi veebilehe peal panin masina aasta ja mudeli kirja ning sain soovituse sama aku kasutamiseks, mis praegugi peal. Kõikse soodsam K-Rautas kui E-poest osta, paraku jäin nats hiljaks, et samal päeval kätte saada. Klienditeenindusse helistades väideti, et soodushind kehtib tegelt poes ka kui olen kliendiks registreeritud. Tipptunnil ei tahtnud sõita, lükkasin homse peale, aku tahan niikuinii rahulikult kodus vahetada mitte parkimisplatsil.

Uimastav jasmiinihõng maja ees

Köögikraan loksus, pidin kraanikausi alla kappi pugema, et kinnituskruvidele ligi pääseda. Eriti idiootlik disain, kruvid paigutatud nii, et kinnikeeramiseks peaks kapi tagaseina paneeli ära võtma. Vandusin ja üritasin näppudega kruttida, nats paremaks sain aga seejuures kukkus mingi praht silma, silm hakkas kipitama. Loputasin külma vee all, läks paremaks. Lõpuks leidsin haruldase suurusega mutrivõtme #11, millega õnnestus kraan fikseerida. Nälg majas, külmkappi avades miskit eriti isuäratavat ei leidnud. Ah, keda ma petan, suurt midagi ei leidnud. Ratta selga ja poodi. Salati võtsin, aga olen juba tüdinud, tahaks miskit sooja, ostsin lihapalle ja mune. Koju jõudes tekkis soov enne tuppa minekut veits rattaga ringi sõita, 13K ring Harku metsas. Poole üheksa ajal oli üllatavalt palju jooksjaid. Tuppa jõudsin parasjagu Ukraina Stuudio ajaks, mule praadida või lihapalle soojendada ei viitsinud, läksid külmalt peale. Homme saab parem päev olema!

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!