Thursday, June 1, 2023

Pildipäevik

Pojeng õitsel labidavarre taustal
Sain selle idee tegelinski päevikupostitusest - teha iga päev pilt. Hmmm..., vaatame kaua viitsin ja vastu pean. Postitama nüüd iga päev küll ei hakka, ehk formaadis kord nädalas seitse pilti.

Hommikul üritasin Skype Bingi abil lennukipiletit osta kuna reklaam väitis, et see GPT-4 toega ja lausa võimalik vestelda temaga. Vestlemist ei saanud esialgu käima ja lennupileteid pakkus mitte kõige paremaid. Filtrite süsteem kas ei töötanud õieti või ei osanud mina kasutada. Lõpuks lõin käega ja kaasa pani otse lennufirma veebilehelt pileti kinni. Sai $500 odavamalt ja boonuseks tasuta pagasikohvri. Ootame veel veits AI reisuteenusega.

Samas lugesin, et viimasel ajal on muutunud populaarseks tehisintellektil baseeruvad virtuaalsed "tüdruksõbrad". Kahtlemata on olemas ka virtuaalseid poiss-sõpru tütarlastele aga millegi pärast löövad AI neiuksed rohkem laineid. Lollist peast googeldasin, nüüd hakkab kindlasti aknast ja uksest pakkumisi tulema😁 Aga mis kõige hullem, kaasa võib kahtlustama hakata ja armukadedaks muutuda😜

Kui juba temast juttu tuli siis veetis viimased paar päeva meie talvise Kuubareisi videote kokkupanemisega. Esimest mulle näidates arvasin, et mingi reisufirma reklaam. Kui uurisin miks püstises formaadis vastas, enamus inimesi vaatab telefonist niipidi. Mhm, mina küll ei vaata, võimalusel keeran ikka lapiti, horisontaalis lai video palju sobivam inimesele. Meil silmad ju teineteise kõrval mitte vertikaalselt ninajuurikal🙄 Kui ta ükskord avaldab, eks siis lisan lingi.

Jooksmisest on eelmise kuu kokkuvõte üles riputamata. Mais jooksin 138km keskmise tempoga 4:50 kilomeetri peale. Kiireim kilomeeter 4:09, viiekas 22:35, kümps 48:58, poolmaraton 1:58:44. Parim keskmine kiirus rohkem kui 5 kilomeetri distantsil 4:28/km ehk 13.46 km/h. 19 korda mais jooksmas. Kuu keskmist tempot tõmbas alla ebaõnnestunud maratoniüritus (ünnestunud maraton oleks veel rohkem tõmmanud, aga tuju paremaks teinud😝). Koertega jalutamist 93 kilti, ratast maikuus ei võtnudki garaazhist välja - häbitegu, eks Eestis tuleb heastada.

Eile puhkasin jalga peale maratoniüritust, täna hommikul pidin tütrega jooksma minema aga tekkis kommunikatsiooniline segadus. Arvasin, et ta lippas ees minema, haarasin mobla ja uhasin järgi. Poole ringi peal kui ikka järgi ei jõudnud, tekkis kahtlus. Vaatasin moblat, see sunnik vaikimisrezhiimis, mess tütrelt kus oled? Koju tagasi jõudsin liig hilja, plikal polnud enam aega. Läksin siis teisele 3K ringile ja andsin tuld. Viimase kuuenda kilomeetriga jooksin selle aasta kildi rekordi 3:59. Lõuna ajal küsis laps, kas läheme nüüd jooksma? OK, mul parasjagu aega enne tööle minekut, sörkisime 28 kraadises palavuses 5 kilti koos.

4 comments:

  1. Minu ainus lahtine pojengiõis on punane. Aga pole välistatud, et 28kraadises kuumuses, võimalik, oleks ka ehk roosa juba ;)

    ReplyDelete
  2. Ja pilt ikka igapäevaselt üles... lugejate soovile vastu tulles

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kommentaaride põhjal otsustades paistab vaid üks lugeja olema :D

      Delete
  3. Teised lihtsalt on minuga nõus! Muidu oleks ikka mõni vastuväide tulnud ...

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!