Tuesday, November 24, 2009

Arvutiga Juramine

Ei võta inimene õppust! Peaks ometigi selles vanuses teadma, et seda mis töötab ei maksa käppida. Aga ei, ikka on vaja vaadata ehk saaks veidi paremaks. Nojah kaasa vana arvuti keldris, mille lapsed on üle võtnud kippus aeglaseks jääma. Teadagi, tõmmatakse igasugu sodi peale aga hiljem ei viitsita korralikult maha võtta. Ma siis laadisin paljukiidetud Ace Utilities programmi maha ja otsustasin asja parandada.

Esialgu polnud viga, puhastas ilusti aga kiirust suurt juurde ei tulnud. Ega midagi, otsustasin minna registrite kallale, mida üldiselt tavainimestel ei soovitata näppida. Tegin ilusti system backupi ära ja siis puhastasin ning pakkisin registrid kompaktsemalt kokku. Uuesti masinat käima tõmmates tuli igatahes Windowse pilt ette, mis andis lootust, et kõik on OK. Masin oligi silmnähtavalt kiirem aga järgmisel päeval selgus kurb tõsiasi, et stabiilsus kannatas selle all.

Nimelt hakkas Firefox pidevalt crashima, lõpuks ei saanud üldse töötada. Võtsin teise maha ja installeerisin uuesti, algul oli OK aga siis algas vana jama. Teised programmid paistavad töötavat normaalselt. Kõige lollem, et pole 100% kindel, kas viga on registrites. Nimelt installeerisin ka AVG viirusekaitse viimase versiooni, mis hoiatas, et peaks miski programmi enne maha võtma. Paraku ei suutnud kuidagi leida seda kuna too oli vaid numbri ja tähekombinatsiooniga tähistatud. Pika uurimise peale paistis AVG enda andmeil, et see pole siiski vajalik. Hiljem meenus foorumist kellelgi kasutaja kurtmine, kellel algas Firefoxiga sarnane jama kui mul peale AVG uuendamist.

Microsofti brauser töötas OK aga olen harjunud Firefoxiga. Lõpuks vaatasin neti pealt brauserite reitinguid: Firefoxi peetakse muidugi parimaks aga laadisin teiseks parema ehk Google Chrome endale. See paistab töötavat OK ja on isegi jupp maad kiirem. Nüüd lihtsalt vaja tema graafilise kujundusega harjuda, bookmargid korjas vähemalt automaatselt Firefoxist üles.

Aga siin on ka pilt ühest mõnusast judinast. See on valgusdiood lambike, mida saab kasutada kas raamatu lugemisel (patarei toide) või läpaka klaviatuuri valgustamiseks USB auku toiteks kasutades. Kaasa jahutas mu vaimustust, temal nimelt pole seda läpaka juures vaja kuna suudab “pimedalt” trükkida. Ma ka kunagi üritasin õppida aga jäi pooleli ja toksin ikka nelja näpuga ise klaviatuuri vahtides.

Tuli meelde, et tuttav soovitas mulle My Computer asemel kasutada programmi mille nimi XnView. Soovitan soojalt, see on tõesti mugav, sest sisaldab palju rohkem võimalusi failide uurimiseks, lisaks on ka täitsa asjalik lihtne ja kiire fototöötlus sisse ehitatud - ideaalne blogimise juures, kus muud vaja pole. Hea kasutada graafiliste (foto) failide konverteerimiseks (toetab rohkem kui 400 graafika formaati) ja organiseerimiseks.

4 comments:

  1. Oli jah. Mina arvasin ka, et meie arvuti viga. Tore kuulda, et probleem teistelgi (firefoxiga siis).

    ReplyDelete
  2. Kas toesti voimalik, et Firefox'i enda update viga? Tore oleks, hea et ma veel loplikult Firefoxi maha ei kiskunud. Aga akki on miski arvuti seagripp kallal:) Mul kull arvuti "vaktsineeritud" AVG'ga aga sellega nagu paris elus - uut viirust ei pruugi kohe ara tunda. Pean igaks juhuks mone paralleelse programmiga ule laskma.

    ReplyDelete
  3. Minu Firefox jamas ka .Laadisin alla CCleaneri ja see kustuats siis osa ajutisi faile ära (nimelt üle 1000)
    Hetkel on kõik OK ptüi-ptüi-ptüi

    ReplyDelete
  4. Tänud soovituste eest. Toksisin "Firefox crashing" veel korra googlesse ja sattusin foorumisse kus soovitati Add-on's, Extensions ja Plugins üle vaadata. Kuna AVG Safe Search oli viimane siis disable'sin selle. Ja ennäe imet Firefox enam ei crashi (juba tund aega:).

    CCleaneri tõmban ikka maha, sest mu Ace Utilities on vaid kuuajaline tasuta proovimine.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!