Friday, November 27, 2009

Oleme Mobiliseeritud:)

See tähendab, et otsustasime siin Canadas kah endale mobla numbri võtta. Kostab imelik, eks. Ehkki moblat oman juba aastaid (nagu iga “normaalne” eestlane:) siis Canadas pole seda muul eesmärgil kui GPS'na ja interneti või Skype jaoks kasutanud. Eestis ei saaks küll ilma hakkama. Loodetavasti vähemalt ei lõpe ettevõtmine nii nagu kõrvaloleval pildil:)

Miks pole siin moblat kasutanud - Esiteks pole nagu vajadust, ma ei viitsi pikalt seletama hakata, sest eurooplased ei mõistaks niikuinii (suhtlusringkond, kellega lobiseme on päris väike, ja kõik saab kodu või töötelefonil kätte (siin on ikka veel vastamismasinate ajajärk)). Teiseks on operaatorite monopoli tõttu pakendid oluliselt kallimad kui Euroopas (minu 7/11'lt võetud 2EEK minut (sisse ja väljaminevad kõned on super odav)). Kolmandaks jõudsid lapsed alles nüüd sellesse ikka, kus hakkab vajadus tekkima. Siin ju ametlikult ei tohi nad enne 12 aastat üksi koju jääda, välja minekust rääkimata, milleks siis moblat vaja.

Maksin veidi peale ja muretsesin sellise, mida saab ka Euroopas kasutada. Lihtsam ainult Ameerika sagedustega antakse tasuta pakendiga kaasa. Laps, kellele see enamasti mõeldud oli, polegi eriti vaimustuses, kuna on ilma harjunud. Eks ma vaatan, kas selle mobla sim kaarti saan ka oma N95'ga kasutada, kui jah siis ostan ühe seebikarbi lihtsalt selle pärast et sim kaarti saada. Neid ju eraldi siinmaal ei müüda. Moblat saad kasutada ainult siis kui teed lepingu või ostad mobla koos ettemakstud kõneaja ja paigaldatud sim kaardiga

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!