Saturday, November 7, 2009

Suvi tagasi:)

Täna oli siin +16C ja päikesepaisteline, ning homseks lubab sama ilma. Ega ei kannatanud kuidagi niisama toas vahtida. Nagu juba eile mainitud hakkas haigus nagu tavaliselt peale arsti juures käimist kiirelt taanduma (mitte küll tänu arstile:) Retseptid istuvad endiselt köögilaual ja paistab, et järgmise vanapaberipäevani sinna ka jäävad. Pulli mõttes võiks siiski soolavee ninna tõmbamist proovida. Seda teemat arutades tuli välja, et laps on vastavat protseduuri juba mingi mullijoogiga Eestis kellegi sõbra juures teiste eeskujul harjutanud, teadis küll et vedelik jõuab lõpuks kurku.

Igatahes istusime plikadega rataste selga ja tegime mõned tiirud jooksutades koera. Pisem oli vaatamata köhale kange kaasatikkuja kui otsustasime raamatukokku sõita. Suskas siva kraadiklaasi alla ja näitas, et 36.5 pole ju palavik. Andsin lõpuks järgi, aga õnneks tuli tee peal emme vastu, kes keelitas plika ikka kodu poole tagasi keerama. Sõit pole pikk aga ajas kuumaks, noh mul igaks juhuks ka nats liiga paksult riideid seljas. Ootan homset sooja ilma, ehk jõuab vihmaveetorud lehelögast puhastatud.

Ja kui täna hästi läheb saab rosoljet - jätsin kaasale meeldetuletuseks kaks suurt peeti, kartulikoti ja porgandeid nagu muuseas lauale:) Ja äkki isegi õunakooki, õunad pean ainult ise lõikuma. Koogiõunteks kasutame kohalike lemmikuid "Macintosh" sorti, meile kellelegi niisama süüa need ei meeldi - hapud punnid. Söögiõunadest maitsevad kõige rohkem "Royal Gala" ja "Cortland", "Empire" (pildil nimesildita) on ka täitsa hea.

2 comments:

  1. Teie ilm teeb minu igatahes kadedaks. Mina eriline lume-ja talvelemb pole.

    ReplyDelete
  2. Maitse asi:) Tegelt praegune on monus muidugi, aga pigem lumi ja -20C kui +5 ja vihmane.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!