Tuesday, November 17, 2009

Google Earth fotod

Nädalavahetusel sai veits netis istuda ja klikkisin lahti Google Earth'i. Eestis ringi “lennates” jäid suure suurendusega silma sinised ruudukesed, milledele klikkides avanevad inimeste tehtud fotod antud kohtades. Lühikese uurimisega selgus, et neid saab üles panna Panoramio veebilehel.





Kuna olen ise paaris suht unikaalses kohas (kellegi teise fotosid seal ei paistnud olevat) enda arust huvitavaid pilte teinud laadisin mõned üles. Nende ilmumine Google Earth kaardile võtab umbes kuu aega, sest tsensor vaatab pildid üle. Poliitika on selline, et pildid peavad iseloomustama kohta. Ei taheta näha seltskondi, reklaamimaigulisi pilte ega ka kahjuks:) seksuaalselt “explicit” (mis iganes see siis tähendab) fotosid. Mul oleks paar tõesti kunstilist, muidugi mitte endast:)


Sellega seoses tuleb naljakas juhtum meelde nädalavahetusel vaadatud Eestis toimunud “Amazing Race” saatest. Mudavõrkpalli mängus (ma tõesti ei teadnud, et see Eestis populaarne spordiala on) olid mitme mees-soost osavõtja aluspükste strateegilised piirkonnad digitaalselt uduseks tehtud. Ma ei saanudki aru, kas neil kukkusid pidevalt “kellad” välja või olid vastava riista aimatavad kontuurid ameerika vaatajale liialt skandaalsed. Kurat küll kasvagu ometi suureks, interneti ajastul tuleb porno uksest ja aknast sisse, milleks teeselda, et aluspüksid nii jube amoraalsed on.

2 comments:

  1. Ehhee, ma panin ka seda tähele,muigama pani, aga imestama eriti ei ajanud. Meie hea peretuttav, kes Miamist pärit, on oma vastupidiste imestamistega ameeriklastest tõsiste puritaanlaste mulje jätnud. Tema meelest on eestlased amoraalsed nudistid, sest magavad alasti, lasevad lastel paljalt ringi joosta (tillukestel ja suvel basseinis, eksole) ja mehed ujuvad gay-pükstega :)) Saad aru, ise Miamist, aga paljas ihu oli täielik tabu. Peale seda ma enam ei imesta nende tsensuuri üle :)

    ReplyDelete
  2. Ega siingi asjad palju paremad pole. Tuttavad viisid tited randa ja võtsid paljaks, natukese aja pärast oli politsei kohal, hea et lapsi ära ei võetud. Minu meelest on pigem nendel inimestel tõsine probleem, kes paljastes tittedes miskit seksuaalset näevad.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!