Friday, November 6, 2009

Perearst

Perearst Canada moodi:) - Täna käisime arsti juures koos pisema lapsega. Perearst, kellesse kahjuks suuremat usku pole olnud (kuid keda pole ka viitsinud vahetada) töötas efektiivselt nagu ikka. Viie minutiga olime mõlemad üle vaadatud, mõned küsimused, pilk kurku, ninna, kõrva ja kahe hingamisega kopsude kuulamine. Mul kohe mure murtud, ei peagi jooksma vahepeal parkimisautomaati raha lisama:)

Diagnoosi oleks võinud kah ise kaasa võtta, sama mis alati. Külmetus, jooge palju teed ja hoidke end soojas. Lapse silmadesse ilmus õudusevari kui soovitas lisaks teist tavapärast protseduuri soolase vee ninna tõmbamise näol. Ülejäänud hiina rahvameditsiini soovitusi suurt ei pannud tähele. Kunagi üritasin aga nüüdseks käega löönud, esiteks ei saa kõigest aru, mis ta mõtleb ja teiseks niikuinii ei riskiks enda kallal isegi tervena selliseid asju katsetada.

Arst väitis, et H1N1 meil pole, millest ta seda nii operatiivselt järeldas jäi mulle saladuseks, sest uskudes WHO'd on see ilma analüüsita pea võimatu. Minu küsimusele vaktsineerimise kohta teatas doktor veidi üleolevalt, et sellega ei tegele, olevat allpool tema professionaalsuse taset, sobiv õdedele.

Lõpetuseks muidugi kirjutas pataka antibiootikume nagu ikka. Vanasti sai rohud välja ostetud kuid vaid üks kord jõudsin kasutama hakata enne kui haigus otsa sai. Antibiootikumidega ei maksa ju mängida, neid tuleb kas võtta või mitte, poolik kuur võib baktereile hoopis korraliku treeninguna mõjuda kusjuures võimekamad jäävad ellu. Eks ma homme hommikul otsustan, mis teeme. Juba hakkabki parem, ega bakterid kah lollid pole, kuulasid arsti juttu ja panid kõrva taha:) Aga viirustel üks kama kõik, neile ju antibiootikumid ei mõju.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!